Je bekijkt nu Landschaftspark Duisburg Met Fotograaf Victor Van Dijk

Landschaftspark Duisburg Met Fotograaf Victor Van Dijk

Net over de grens bij onze oosterburen ligt het bijzondere Landschaftspark Duisburg-Nord. Op dit voormalig hoogoventerrein komen industrie en natuur samen in een openbaar park. Je kunt hier wandelen, fietsen, klimmen… en uiteraard foto’s maken. 😉 Het park is maar liefst 180 hectare groot, dus je hoeft niet bang te zijn dat je er snel bent uitgekeken.

Landschaftspark Duitsland-Nord is met zekerheid al jaren één van mijn favoriete fotoshoot locaties. Waarom? Omdat het, buiten het feit dat het gewoon een prachtige industriële locatie is, zo ontzettend veel mogelijkheden biedt. Je kunt er praktisch alle stijlen wel uitwerken; van elegant fashion tot apocalyptisch Cyber Gothic.

Toen fotograaf Victor van Dijk mij uitnodigde om als model mee te gaan naar deze toffe locatie, hoefde ik geen twee keer na te denken.

Het was een hele gezellige en creatieve dag. En wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Ook de resultaten zijn erg gelaagd. Zoals ze in Duitsland zeggen: Mega! 😁

Eerder in deze post heb ik de term “Cyber Gothic” al laten vallen. Eén van de kledingstijlen die gewoon enorm leuk blijft om uit te werken.

Cyber Gothic is uiteraard niet alleen een kledingstijl. Het is een subcultuur binnen de Gothic scene. Wat betreft levensstijl kan ik mezelf niet bepaald als Cyber Goth typeren, maar de kledingstijl vind ik geweldig!

Cyber Gothic kleding kan worden beschreven als een combinatie van elementen uit de Gothische cultuur met cyberpunk (en fetish) invloeden, om zo zijn eigen futuristische look te creëren. Het is excentriek, kleurrijk en heeft ergens iets post apocalyptisch over zich.

Landschaftspark Duisburg-Nord is uitermate geschikt om een fotoshoot in Cyber Gothic stijl uit te werken. Het industriële, het stoere soms roestige staal met hier en daar een wirwar aan leidingwerk, laten de outfit écht spreken.

Tijdens onze samenwerking heeft fotograaf Victor van Dijk een zogenaamde visooglens gebruikt. De sterke groothoekwerking en karakteristieke tonvormige vertekening, geven de foto een futuristisch effect. En dat past écht prima bij de al net zo futuristische Cyber Gothic kledingstijl.

Persoonlijk vind ik het ge-wel-dig!

There are places. Abandoned places. Forgotten places. These are the places I like to be.”
~Dawn Kurtagich